Trainer (formator), Consilier Dezvoltare Personală, licențiat în Educație Fizică și Sport, antrenor de Fitness și Culturism. Toate, sub un singur nume: Victor Benescu! Buzoianul face totul, în numele mișcării și dacă îl vei întâlni, te va convinge cu siguranță că doar tu singur identifici și realizezi scopul și sensul vieții tale, că doar tu iei decizii mai bune în toate domeniile vieții, că doar tu îți restabilești și menți sănătatea ta în formă maximă. Asta înseamnă că trebuie să îți urmezi vocația ta cu succes, la fel cum face și el. Motivele? Acum, direct de la Victor Benescu, într-un interviu în exclusivitate pentru publicația Scurtpe2.
S.B.: Cum a început pasiunea pentru fitness, pentru mișcare în mod profesionist?
V.B.: Pasiunea pentru fitness m-a cuprins din adolescență, la vârsta când testosteronul dădea pe dinafară. Filmele cu Arnold și Stalone mă fascinau și am început să caut metode de a îmi dezvolta musculatura. Căutarea s-a dovedit a fi destul de dificilă, deoarece, în perioada comunistă nu existau reviste, cărți de unde puteai citi informații și sfaturi despre antrenamentele de culturism. Exista o singură carte scrisă de Ladislau Szekely, dar care nu se găsea pe nicăieri și cine o avea nu o împrumuta.
S.B.: Cum ai ajuns în postura de trainer la ABC Scandinavia?
V.B.: Postura de Master Trainer la ABC FITNESS a venit ca o urmare firească a rezultatelor, a cunoștințelor și pasiunii mele pentru sport și fitness acumulate de-a lungul anilor, din dorința de a le împărtăși și altor persoane din experiența mea în acest domeniu. Sunt foarte onorat de colaborarea mea cu ABC FITNESS, aceasta fiind prima școală de fitness din România, cea care a introdus în nomenclatorul meseriilor ocupația de Instructor Fitness.
S.B.: Cum ți-a venit ideea cu cartea ” De luni, la sala”? Cum a fost primită?
V.B.: Ideea cărții „De luni la sală” s-a născut din dorința de a scrie un ghid adresat persoanelor care intră pentru prima dată într-o sală de sport. Un ghid ușor de citit, pe înțelesul tuturor, unde se găsesc informații foarte utile pentru începători. Am lansat-o la târgul de carte Gaudeamus de la București, unde a fost primită extraordinar de bine atât de către cititori, cât și de critici.
S.B.: Ți-a venit acum invitația să colaborezi cu un club de fitness din Buzău, ce planuri sunt și ce diferență există între pasionații de mișcare de aici și cei din București, vei face clase diferite?
V.B.: Ca urmare a invitației primite din partea clubului Eclipse Fitness din Buzău, am decis să mă alătur pasionaților de mișcare din acest oraș lucrând în prezent la câteva acțiuni cu caracter sportiv, menite să facă din sport o rutină zilnică a buzoienilor. Ca diferențe între pasionații de mișcare din București și Buzău, cred că există doar poziționarea geografică. Pasionații de mișcare sunt peste tot la fel, diferența făcând-o dotarea sălilor de sport, unde, de exemplu Eclipse Fitness excelează și acțiunile cu caracter sportive, pe care o parte o fac și autoritățile locale, care pot ajuta sprijinind aceste acțiuni de a dezvolta sportul de masă. Toți visăm la rezultate mărețe ale sportului românesc, dar fără o implicare mai mare și decisă a tuturor, nu putem avea rezultate în sport și nici în alte domenii, pentru că sportul este strâns legat de o dezvoltare intelectuală puternică. Nu voi face clase diferite la Buzău pentru simplu fapt că, după cum spuneam mai sus, nu există diferențe între iubitorii de sport, cu toții trebuie să iubim mișcarea!
S.B.: Ce motto ți-a ghidat viața până acum și ce le transmiți celor care nu au descoperit dorința de a face mișcare?
V.B.: “Never give up!” este motto-ul ce m-a ghidat tot timpul, un motto ce chiar mi l-am tatuat pe corp. Ca un mesaj adresat celor ce încă nu au descoperit extraordinarele beneficii pe care ti le poate oferi cel puțin 3 ore de mișcare pe săptămână le pot transminte astfel: “Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc în care va trebui să trăiești!“-(Jim Rohn).